Ohjeita ulkoilijoille

Pitkospuureitti alkaa Pornaistenniemestä Jokisuuntien eteläpään vierestä  ja kulkee Lammassaaren kautta. Pitkokset soveltuvat lastenvaunuille Lammassaareen asti. Kuusiluodon pitkokset ovat kapeat ja niillä voi tarvita kumisaappaita, jos merivesi on korkealla eli tasossa 30-50 cm yli keskivedenkorkeuden. Jos korkeus on yli 50 cm, saareen voi olla vaikea tai mahdotonta päästä  (katso ennuste).

3159873831_1fdb31a47b_b

Kuusiluodossa on lampaita kesäkuun alusta lokakuulle. Niille ei pidä syöttää eväitä,  etteivät ne opi röyhkeän tuttavallisiksi tai saa liikaruoasta ähkyä.

Kuusiluodon lounaiskärjen laiturilta voi onkia ja uida omalla vastuulla. Laiturilta ei pidä hypätä veteen.

Vanhankaupungin kulttuuri-ekologinen klubi ry on vuokrannut pihan, joka on yksityisaluetta. Yhdistys aidannut on pihansa, jotta lampaat eivät tärvele kasvimaata. Varmimmin klubin väkeä tavoittaa huvilalta joka kuun toisena lauantaina, jolloin on talkoot.

Avotulen tekeminen on kielletty.   Ulkoilijoille on pallogrilli saaren lounaisrannalla, tuo omat hiilet tai pilkkeet, jos käytät sitä. Viethän jätteet mukanasi, lähimmät roskasäiliöt ovat Pornaistenniemessä polkureitin alkupäässä.

IMG_0395